Ακονίστε τα μαχαίρια σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας.
Αν έχετε βρεθεί ποτέ με ένα μη ακονισμένο (στομωμένο) μαχαίρι, ένα σωρό υλικά να κόψετε και χωρίς ακονιστήρι στον ορίζοντα, η λύση για γρηγορότερο και ασφαλέστερο μαγείρεμα βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι σας. Σωστά, μια κεραμική κούπα είναι το κλειδί σας για ένα μαχαίρι που είναι αρκετά κοφτερό για να τεμαχίσετε μια ντομάτα, να κόψετε σε φέτες ένα τεράστιο κρεμμύδι ή να ξεφλουδίσετε μια κολοκύθα χωρίς φόβο ολίσθησης.
Όταν φτάνουμε στο σημείο, το να προετοιμάζετε γεύματα με ένα μη ακονισμένο (στομωμένο) μαχαίρι απλά δεν είναι ασφαλές – άλλωστε, πώς θα μαγειρέψετε όλα τα είδη νόστιμων συνταγών αν νοσηλεύετε έναν τραυματισμό στην κουζίνα που μπορεί να αποφευχθεί εντελώς; Το να διατηρείτε τα μαχαίρια σας κοφτερά σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στην εργασία με το μαχαίρι (αντί για τη δουλειά που κάνει το μαχαίρι στο χέρι σας).
Επιλέξτε μια απλή, ανθεκτική κούπα της οποίας η λαβή εφαρμόζει στο ίδιο επίπεδο με το δοχείο. Αποφύγετε οτιδήποτε με περίτεχνη, λεπτή ή διακοσμητική λαβή, καθώς θα πρέπει να την κρατάτε πολύ σταθερά όσο ακονίζετε.
Η χρήση της μεθόδου τρία-τρία-δύο-δύο-ένα-ένα εξασφαλίζει ότι η ακμή της λεπίδας είναι κοφτερή και κεντραρισμένη. Η προτίμηση της μίας πλευράς θα προκαλέσει μια κλίση της λεπίδας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση (που ονομάζεται επίσης “κυλινδρική” άκρη), οπότε φροντίστε να ασκείτε ομοιόμορφη πίεση και στις δύο πλευρές του μαχαιριού για μια κεντραρισμένη άκρη που θα πιάσει αμέσως τα υλικά. Εάν η ακμή είναι ακονισμένη πολύ προς μία κατεύθυνση, η ακατάλληλα ακονισμένη ακμή θα σπρώξει τα συστατικά μακριά αντί να τα κόψει.
Τώρα αυτή η τεχνική δεν θα κάνει το μαχαίρι σας επαγγελματικού επιπέδου ξυράφι και δεν αντικαθιστά ένα ποιοτικό ατσάλι για το ακόνισμα μαχαιριών. Θα πρέπει να εξακολουθείτε να έχετε ένα από αυτά και να κάνετε σε κάθε μαχαίρι 10-15 τραβήγματα σε κάθε πλευρά κάθε δύο εβδομάδες. Αλλά σε περίπτωση ανάγκης – επειδή, ε, μερικές φορές πρέπει να κόψετε μια ντομάτα σε φέτες αυτή τη στιγμή – αυτό το hack στην κούπα θα κάνει τη δουλειά που θέλετε.
Δεν μπορείτε να ακονίσετε τα μαχαίρια σας στο γυαλιστερό, στιλβωμένο μέρος της κούπας σας. Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να αναποδογυρίσετε την κούπα, όπου θα δείτε ένα μη στιλβωμένο κεραμικό χείλος. Για να ακονίσετε τη λεπίδα του μαχαιριού σας, πρέπει να γλιστρήσετε τη λεπίδα του μαχαιριού κατά μήκος της άβαφης κεραμικής άκρης, υπό γωνία όπως περιγράφουν οι οδηγίες παραπάνω με τα βήματα.
Το μαγείρεμα με κάποια μορφή υγρού είναι η πιο θεμελιώδης πτυχή της προετοιμασίας φαγητού με…
Το ombre manicure είναι αυτή η τάση, σύμφωνα με την οποία επιλέγεις δύο ή τρεις…
Είναι το "μου αρέσει" ένα επιφανειακό αίσθημα ευτυχίας ή είναι εντάξει να αξιολογείτε τον εαυτό…
Γνωρίζουμε ήδη ότι είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας, όπως η απολύμανση του κινητού…
Οι καθρέφτες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τοποθετηθούν σε ένα μοντέρνο εστιακό σημείο οπουδήποτε στο…
Εμείς οι γυναίκες δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή μας καθημερινή βάση και έτσι πολλές φορές…