Ποιά γυαλιά ηλίου ταιριάζουν στο πρόσωπό σου

Το να βρεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όχι μόνο επειδή δυσκολεύεσαι να πετύχεις αυτό το χρώμα που, ως δια μαγείας, θα ταιριάζει με ο,τιδήποτε φορέσεις, αλλά και επειδή πολλές φορές παρασύρεσαι και αγοράζεις το ζευγάρι που δεν κολακεύει καθόλου το πρόσωπό σου. Πριν δούμε ποιά γυαλιά ηλίου αντιστοιχούν στο πρόσωπό μας, ακολούθησε μερικά χρήσιμα tips για να αποφύγεις μελλοντικές άσκοπες αγορές.
1. Μην επηρεάζεσαι από αυτά που είναι στη μόδα. Έχουμε πει ότι ο σκοπός είναι να προσαρμόζουμε τη μόδα πάνω μας και όχι το αντίστροφο. Αν ερωτεύτηκες τα γυαλιά που έχουν γίνει τάση, αλλά πάνω σου δείχνουν αποκριάτικα, μην τα πάρεις. Τόσες άλλες, εξίσου stylish, επιλογές έχεις.
2. Διάλεξε ένα χρώμα ή pattern που πιστεύεις ότι θα φοράς καθημερινά. Ωραία τα εκκεντρικά γυαλιά σε μωβ ή φούξια τόνους, αλλά αν δεν είναι το στιλ σου και φοβάσαι να τα φοράς, μείνε στα πιο κλασικά γήινα χρώματα.What sunglasses suit your face (5)

Τα μεγάλα τετράγωνα γυαλιά από τα 70’s είναι σαφώς εντυπωσιακά, αλλά ταιριάζουν περισσότερα σε μεγάλα πρόσωπα με οβάλ ή τετράγωνο σχήμα. Αν έχεις μικρό πρόσωπο, θα δείχνεις σαν εξωγήινος.
What sunglasses suit your face (3)
Τα κλασικά γυαλιά τύπου Ray Ban ταιριάζουν στα περισσότερα πρόσωπα, αλλά περισσότερο σε αυτά που έχουν σχήμα καρδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένουν στη μόδα τόσα πολλά χρόνια.
What sunglasses suit your face (4)
Τα ολοστρόγγυλα γυαλιά ηλίου έκαναν πέρυσι δριμύ comeback και συνεχίζουν ακάθεκτα. Επειδή κατά βάση, τα βρίσκεις σε μικρά μεγέθη, είναι φτιαγμένα για μικρά πρόσωπα.
What sunglasses suit your face (2)
Τα θρυλικά πλέον aviator sunglasses (γυαλιά του αεροπόρου) είναι ό,τι πρέπει για γυναίκες με τριγωνικό σχήμα προσώπου.
What sunglasses suit your face (1)
Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, υποστηρίζεις με άνεση τα μεγάλα Brigitte Bardot style γυαλιά.
Extra tip: οι παραπάνω προτάσεις είναι απλά ενδεικτικές. Αν βρεις τα γυαλιά που θεωρητικά δεν σου ταιριάζουν, δοκίμασέ τα πρώτα. Μπορεί να είναι τέτοιο το μέγεθός του, που να τα κάνει ταιριαστά με το δικό σου πρόσωπο.

Posted by Katerina on November 8, 2014