Κρέμασε κάλτσες με χριστουγεννιάτικα δωράκια

Το να κρεμάς κάλτσες, όπως είναι γνωστές και ως stockings, είναι ένα έθιμο περισσότερο αμερικάνικο, που όμως έχει ευρεία αποδοχή και το υιοθετεί όποιος θέλει. Συνήθως τις κρεμάμε στο τζάκι, αλλά αν το δικό σου σπίτι δεν διαθέτει, κάντο εναλλακτικά στον ‘καλόγερο’ του σπιτιού ή πάνω στη βιβλιοθήκη. Οι κάλτσες συνήθως γεμίζουν με σοκολατάκια κι άλλες λιχουδιές, κυρίως για τα παιδιά. Εκτός αυτού, αν έχεις μεγάλες χριστουγεννιάτικες κάλτσες, μπορείς να βάλεις μέσα διάφορα μικροδωράκια, ώστε να τα ανταλλάξεις με τους αγαπημένους σου όταν φτάσει η ώρα. Πάρε μερικές ιδέες και στόλισε το τζάκι ή έναν τοίχο του σπιτιού με όμορφες κάλτσες… που κρύβουν εκπλήξεις.
Hang stockings with Christmas gifts (2)
Τα Christmas stockings που κρέμονται από το ταβάνι ή το τζάκι, μπορούν να γεμίσουν με ζαχαρωτά, σοκολατάκια, γλυκές μπάρες δημητριακών και ο,τιδήποτε είναι συσκευασμένο και δεν λιώνει εύκολα.
Hang stockings with Christmas gifts (5)
Αν έχεις οικογένεια, φτιάξε το αρχικό του ονόματος του κάθε μέλους και κρέμασέ τις. Βάλε μέσα ένα δωράκι που να απευθύνεται στον καθένα προσωπικά. Μπορεί να είναι ένα μικρό κόσμημα, ένα καινούριο πορτοφόλι, γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ. Αν απευθύνονται σε παιδιά, επίλεξε κάποια μικρά παιχνίδια ή επιτραπέζια ταξιδιού.
Hang stockings with Christmas gifts (3)
Κάνε κάτι πρωτότυπο. Παίξε το παιχνίδι του θησαυρού με όλη την οικογένεια. Αντί να βάλεις μικροδωράκια στις κάλτσες, βάλε διάφορα χαρτάκια με οδηγίες ξεχωριστά στον καθένα. Το κάθε μέλος θα λάβει οδηγίες για το πού θα βρει το χριστουγεννιάτικο δώρο του και ταυτόχρονα θα το διασκεδάσει.
Hang stockings with Christmas gifts (4)
Πραγματικές κάλτσες από κασμίρι που δένονται σαν πουγκιά με τη βοήθεια κορδέλας. Αυτός ίσως θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να δώσεις λεφτά αντί για δώρα στα παιδιά, τα ανίψια ή τα βαφτιστήρια σου.
Hang stockings with Christmas gifts (1)
Αντί για κάλτσες, κρέμασε μεγάλα πάνινα κόκαλα σκύλου. Είναι πολύ εντυπωσιακά και χωράνε μεγαλύτερα δώρα. Μπορείς να τα γεμίσεις με εσώρουχα, καλτσάκια και καλσόν, και όπως πάντα γλυκά. Ποιός δεν θα το εκτιμήσει αν βρει μπισκότα, σοκολάτες, καραμέλες και συσκευασμένα cupcakes;

Posted by Katerina on November 16, 2014