Χρηστικές ιδέες για γκαρσονιέρες

Αν είσαι φοιτήτρια ή απλά μένεις μόνη σου, και βρίσκεις ότι το σπίτι σου είναι πολύ μικρό για να ζήσεις άνετα και να θέσεις σε εφαρμογή τις διακοσμητικές σου ιδέες, κάνεις λάθος. Εκμεταλλεύσου το χώρο που σου δίνεται και επένδυσε περισσότερο σε χρηστικές ιδέες, παρά σε απλές διακοσμητικές. Ή καλύτερα, συνδύασε δύο σε ένα! Μπορείς να κάνεις θαύματα ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους, αρκεί να έχεις όρεξη. Τις ιδέες θα στις δώσουμε εμείς.
Utilitarian ideas for apartments (2)
Αν έχεις κρεβατοκάμαρα και σαλόνι στον ίδιο χώρο, ξέχνα το κλασικό κομοδίνο και ‘βίδωσε’ στον τοίχο μία ξύλινη πλάκα που λειτουργεί και σαν κομοδίνο, αλλά και σαν στήριγμα για ο,τιδήποτε χρειάζεσαι.
Utilitarian ideas for apartments (1)
Τί κι αν έχεις πολύ μικρή κουζίνα; Βάλε το τραπέζι σου ακριβώς δίπλα από το παράθυρο ώστε να μπορείς να βλέπεις προς τα έξω όταν τρως ή διαβάζεις. Βάλε στο παράθυρό και μία ωραία μικρή κουρτίνα ή στόρια για να δώσεις χρώμα στο δωμάτιο.
Utilitarian ideas for apartments (3)
Μετάτρεψε το χολ σε χώρο αποθήκευσης, αλλά με καλαισθησία. Αντί να γεμίζεις την κρεβατοκάμαρα ή τον κυρίως χώρο με ρούχα και παπούτσια, φτιάξε τη γωνία του χολ σαν μία μικρή ντουλάπα. Βάλε κρεμάστρες για παλτό, ζακέτες και καπέλα, ενώ από κάτω βάλε κουτιά με παπούτσια ή διάφορα αξεσουάρ που συνήθως δυσκολεύεσαι να βρεις. Βάλε και καδράκια με φωτογραφίες αγαπημένων ή ένα poster και θα είναι και χρήσιμο αλλά και καλαίσθητο.
Utilitarian ideas for apartments (5)
Ένας πάγκος της κουζίνας που βιδώνεται στον τοίχο μπορεί να χρησιμεύει ως: τραπέζι μαγειρικής, γραφείο για μελέτη, έπιπλο πάνω στο οποίο φυλάσσεις την καφετιέρα, τη ζάχαρη, τις κούπες ή τα βαζάκια με γλυκά και διάφορα είδη τσαγιών.
Utilitarian ideas for apartments (4)
Οι γκαρσονιέρες, συνήθως, περιλαμβάνουν κρεβάτι και καθιστικό σε ένα δωμάτιο. Επομένως, δώσε στο χώρο που κοιμάσαι λίγη ιδιωτικότητα με τη βοήθεια ενός τοίχου. Εάν θεωρείς ότι είναι ‘μπελαλίδικο’, προμηθεύσου ένα παραβάν που μπορεί να καλύψει όλο το κρεβάτι και μπορείς να το βγάλεις όποτε θες.

Posted by Katerina on November 24, 2014