Ξεκινήστε την ανάγνωση ενός βιβλίου

Το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μας εποχή. Είναι η ιδανική εποχή για να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε βιβλία ως χόμπι. Η αλήθεια είναι πως τα βιβλία έχουν ξεχαστεί στις μέρες μας. Όλοι μας έχουμε ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablet και smart phone και δεν έχουμε πια χρόνο για διάβασμα. Πως σας φαίνεται όμως η ιδέα να ξεκινήσετε αυτήν την καλή συνήθεια;
Το διάβασμα μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει. Είναι το ιδανικό για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου. Μείνετε στο κρεβάτι φορώντας ακόμη τις πυτζάμες σας, πάρτε μία ζεστή σοκολάτα ή έναν ζεστό καφέ και αρχίστε το μαγευτικό αυτό ταξίδι. Ειδικά αν έξω έχει συννεφιά ή βρέχει, έχετε επιλέξει την πιο κατάλληλη μέρα.
Start reading a book_4
«Τι είδους βιβλίο θα διαβάσω;» ίσως αναρωτηθείτε. Αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα σας. Επιλέξτε ρομαντικές νουβέλες εάν είστε ευαίσθητη ψυχή ή ιστορικά μυθιστορήματα τα οποία ταιριάζουν σε δυναμικούς ανθρώπους. Επίσης, τα φιλοσοφικά βιβλία είναι επίσης μία καλή λύση για τα πρωινά σας.
Start reading a book_1
Από τη στιγμή που θα κάτσετε να διαβάσετε, αδειάστε το μυαλό σας. Απομακρύνετε κάθε σκέψη που έχετε και εστιάστε στο βιβλίο που έχετε μπροστά σας. Αυτή η ώρα είναι για τον εαυτό σας, είναι ιερή. Απενεργοποιήστε κάθε ηλεκτρονική συσκευή και για λίγη ώρα είστε μόνο εσείς και το βιβλίο. Αυτό είναι επίσης ιδανικό για το βράδυ, πριν κοιμηθείτε, διότι θα χαλαρώσετε πολύ εύκολα και θα κοιμηθείτε έχοντας κάτι ωραίο να σκέφτεστε.
Start reading a book_5
Όσο πολυάσχολες και αν είστε, αφιερώστε χρόνο στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε στο σπίτι, τότε πάρτε το βιβλίο μαζί σας και διαβάστε στη δουλειά ή στα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιείτε.
Start reading a book_3

Βέβαια, η περίοδος της οικονομικής κρίσης στην οποία ζούμε μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε τα περιττά έξοδα. Σας συστήνουμε λοιπόν να βρείτε μία δημοτική βιβλιοθήκη κοντά στο σπίτι σας και αφεθείτε σε αυτό το υπέροχο και μαγευτικό ταξίδι.
Start reading a book_2

Posted by Katerina on October 21, 2014